Frequently Asked Questions

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden:

1. Wat is CA+?

De CA+ certificeringsregeling garandeert betrouwbare vernietiging van archief en data door gecertificeerde bedrijven. Lees hier alles over deze regeling.


2. Waarom CA+?

Lees hier alles over de voordelen van de CA+ certificeringsregeling.

3. Waar kan ik mijn archief of data veilig laten vernietigen?

Reguliere (afval)verwerking biedt onvoldoende garantie. Regulier ingezameld oudpapier en afgedankte elektronica gaat de hele wereld over, zonder dat iemand let op de vertrouwelijkheid. U wilt de zekerheid van gegarandeerde vernietiging, werk daarom samen met een CA+ gecertificeerde vernietiger. Hier vindt u de CA+ gecertificeerde ondernemingen.


4. Wanneer moet ik een datalek melden?

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels meldplicht datalekken opgesteld. Deze beleidsregels zijn bedoeld om organisaties te helpen bij het bepalen of er sprake is van een datalek dat zij moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en eventueel aan de betrokkenen.

 

5. Wat houden de 7 klassen van de Duitse DIN Norm 66399 in?

Klik hier voor de toelichting op de 7 klassen.

6. Wat is de FNOI?

De Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI) is dé brancheorganisatie voor de oudpapierindustrie. We behartigen de belangen van onze leden en maken ons dus sterk voor papierrecycling. Daarnaast zetten we ons in voor professionalisering van de branche en voor een open en vrije internationale oudpapiermarkt.

De FNOI is de eigenaar van de CA+ certificeringsregeling. Klik hier voor meer informatie over de FNOI.

7. Wat is de Erkenningsregeling Oudpapier en Karton (OPK)? 

De Erkenningsregeling OPK is een praktische en branchespecifieke certificeringsregeling, waarmee de zorg voor milieu, veiligheid en arbeidsomstandigheden wordt gewaarborgd. Meer informatie over de Erkenningsregeling OPK is te vinden op de website van de FNOI.

8. Kan ik mij als onderneming CA+ laten certificeren?

CA+ certificering is voorbehouden aan ondernemingen die excelleren op archief- en datavernietiging. Enkel deze ondernemingen zijn in staat aan de strenge eisen van de certificeringsregeling  te voldoen. Lees hier aan welke eisen de ondernemingen moeten voldoen.

 

Gepubliceerd op:  17 januari 2013 11299 x bekeken