Nieuws

Categorie:

Een zorgeloze vakantie: Opruimen en privacy gevoelige materialen professioneel laten vernietigen

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat medewerkers van bedrijven en docenten op scholen zich klaarmaken voor een welverdiende rustperiode. Maar voordat je je koffers pakt en je out-of-office bericht aanzet, is het goed om aandacht te besteden aan het opruimen van je werkplek. Dit is niet alleen goed voor een frisse start na de vakantie, maar ook cruciaal voor de veiligheid van vertrouwelijke gegevens.

8 juli 202485 x bekeken Branche nieuws

Voordeur veilig, achterdeur in gevaar: de tegenstrijdige investeringen in onze Privacy

In een artikel van het AD van 24 maart 2024 over de toename van camera-deurbellen in Nederlandse huishoudens wordt een trend in veiligheidsbewustzijn belicht: "Aan 1,2 miljoen voordeuren hangt inmiddels een deurbel met camera. 'Ik heb 'm voor mijn veiligheid en het is gewoon handig,' aldus een gebruiker." Het artikel belicht verder de inbreuk op privacy door camera's die meer opnemen dan toegestaan, maar daarop ga ik hier niet verder in. De titel heeft mijn aandacht getrokken omdat deze toont dat mensen bereid zijn te investeren in apparaten die hun veiligheid verhogen, zoals bij hun voordeur. Maar hoe zit het bij de achterdeur?

25 maart 2024737 x bekeken Branche nieuws

Aankondiging: Data Privacy Week 2024 begint maandag!

Tijdens de Data Privacy Week van 22-28 januari 2024 roepen de CA+ gecertificeerde bedrijven op tot veilige datavernietiging. "In het tijdperk van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) benadrukken CA+ gecertificeerde bedrijven voor archief-, data- en productvernietiging gedurende de Data Privacy Week de urgentie van alertheid met betrekking tot datalekken van persoonsgegevens en bedrijfsgevoelige informatie. De focus ligt vaak op online privacy, hierdoor verliezen we gemakkelijk uit het oog wat zich offline in ons bezit bevindt. Via uitingen op radio en online platforms roepen deze bedrijven op tot het nemen van verantwoordelijkheid voor het omgaan met persoonlijke gegevens, met speciale aandacht voor het groeiende risico van offline datalekken.

19 januari 20241388 x bekeken Branche nieuws